Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine sunt noii sefi ai industriei gazelor. Un bancher la Transgaz si un industrias la Romgaz

Cine sunt noii sefi ai industriei gazelor. Un bancher la Transgaz si un industrias la Romgaz


Transgaz Medias si Romgaz Medias vor avea o noua conducere, a anuntat ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita. Noii sefi sunt directorul general al Tiriac Holdings, Petru Vaduva si respectiv, directorul E.ON Gaz Distributie, Virgil Metea.

Nita a precizat ca luni vor avea loc adunarile generale ale actionarilor la cele doua companii, unde, cel mai probabil, vor fi numiti cei doi manageri. El a adaugat ca la conducerea Nuclearelectrica va fi numit unul dintre membrii CA care a fost selectat saptamana trecuta, potrivit Agerpres.

La inceputul lunii aprilie, CEO-ul Tiriac Holdings, Petru Vaduva, avocatul Radu Cernov si un director din OPSPI, Mihaela Preda au fost alesi in Consiliul de Administratie ai companiei, de catre Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Cine este Petru Vaduva

Petru Vaduva este, din 2009, director general al Tiriac Holdings, companie evaluata la circa doua miliarde de euro. Vaduva este un bancher cu 14 ani de experienta in strainatate, in pietele financiare.

Inainte de a ajunge la Tiriac Holding, a fost director de investitii la Intreprid GEM. Vaduva este absolvent de MBA la Yale Business School SUA si are experienta de management in domeniul investitiilor financiare, ocupand pozitii cheie in cadrul unor companii din Statele Unite si Europa, precum JP Morgan, Bear Stearns, Caspian Securities, Renaissance Capital, SEB Investment Mgt, CLSA London si UralSib.

Cine este Virgil Metea

Virgil Metea este director general al E.ON Gaz Distributie din anul 2009, iar din 2007 pana in 2009 a fost director general E.ON Romania.

Metea este inginer de foraj, extractie si distributie gaze, absolvind Institutul de Petrol si Gaze Ploiesti, Facultatea Forajul Sondelor si Exploatarea Zacamintelor de Petrol si Gaze.

A mai absolvit E.ON Academy, un curs MBA si este doctorand la Universitatea Tehnica Ploiesti.

In urma cu o saptamana, Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile de stat din sectorul energetic, in care sunt indicate remuneratii ce ajung pana la 4.693 lei si 18.000 lei.

Din lista reiesea ca directorii din Romgaz sunt remunerati lunar cu sume care ajung pana la 14.306 lei.

Tot atunci, premierul Victor Ponta a reluat ideea ca directorii unor companii de stat, care castiga salarii de circa 13.000-14.000 de lei, ar trebui impozitati suplimentar in conditiile in care un medic rezident sau un profesor debutant sunt remunerati lunar cu doar 1.100 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 3505 ori