Ce variante are Ministerul de Finante pentru conducerea Transgaz

Sambata, 22 Iunie 2013, ora 09:35
2236 citiri
Ce variante are Ministerul de Finante pentru conducerea Transgaz

Ministerul Finantelor Publice, actionarul majoritar al Transgaz (TGN), propune 12 de candidati pentru ocuparea celor cinci posturi de membru in Consiliul de Administratie al companiei controlate de stat, printre care figureaza si actualii detinatori ai functiilor.

Propunerile Ministerului Finantelor Publice pentru cele cinci posturi de administratori, pe langa cei cinci aflati in functie, sunt Ionut-Mircea Costea (fost presedinte al EximBank si cumnat cu Mircea Geoana), Dumitru Popescu, Gabriel Mihai Buia, Dragos Eugen Doros, Herbert Johannes Arents (Germania), Johannes Michael Bodekker (avocat din Germania) si Peter Grobmuller (inginer din Austria), se arata intr-un comnunicat al Transgaz transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti.

Din Consilul de Administratie al Transgaz fac acum parte Ion Sterian, Ion Petru Vaduva (fost CEO al Tiriac Holdings), George Bogdan Iliescu (director la BRD Corporate Finance), Stefan Radu Cernov (avocat) si Ioan Rusu (fost director general al companiei).

Fondul Proprietatea a solicitat schimbarea actualului CA, numit in aprilie

Cei cinci membri ai Consiliului de Administratie al Transgaz au fost desemnati in luna aprilie, insa Fondul Proprietatea a solicitat companiei de stat convocarea unei noi AGA in care sa fie desemnati noi administratori prin vot cumulativ.

Totodata, Fondul Proprietatea, actionar minoritar al Transgaz, cu un pachet de 14,9%, il propune pentru un post in Consiliul de Administratie pe Nicolae Vlad Neacsu (economist).

Ioan Rusu este propus si de SIF Moldova, alt actionar minoritar al companiei.

Transgaz are ca obiect de activitate transportul gazelor naturale pe intreg teritoriul tarii.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#propuneri Consiliu Administratie Transgaz, #propuneri Miniserul Finantelor Transgaz, #Fondul Proprietatea CA Transgaz, #adunare actionari Transgaz , #Management