Transelectrica vrea 80 de milioane de euro pentru 15% din actiuni

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 11:59
1426 citiri
Transelectrica vrea 80 de milioane de euro pentru 15% din actiuni

Directorul general al companiei Transelectrica, Horia Hahaianu, sustine ca societatea pe care o conduce va vinde un pachet de 15% din participatia Ministerului Economiei, in urma caruia spera sa obtina 80 de milioane de euro.

Directorul Transelectrica a precizat ca, pe langa vanzarea acestui pachet de 15%, compania mai vrea sa mai scoata pe piata de capital un pachet adiacent de 12%, in urma unei majorari de capital.

Vanzarea celor doua pachete de actiuni pe BVB va avea loc concomitent, in acest an, a mai spus Hahaianu.

Guvernul s-a angajat, in fata FMI, sa vanda participatii la mai multe companii de stat. Printre acestea se numara si Transelectrica, Transgaz si Nuclearelectrica, Tarom si Romgaz.

Guvernul a promis FMI ca va vinde cate o participatie de 15% din Transelectrica, Transgaz si Romgaz.

Pana la sfarsitul lunii iulie, Guvernul va selecta consultantii juridici pentru pachetele care urmeaza sa fie vandute la aceste companii, scrie Gandul.

La inceputul lunii iulie, secretarul de stat in Ministerul Economiei Claudiu Stafie, preciza ca ministerul spera sa obtina intre doua si trei miliarde de euro din vanzarea unor pachete minoritare de actiuni la patru companii unde statul este actionar.

#participatie transelectrica, #transelectrica, #vanzare pachet transelectrica , #stiri Transelectrica