Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transelectrica se imprumuta de la ING Bank

Transelectrica se imprumuta de la ING Bank

Transportatorul national de electricitate Transelectrica va lua de la ING Bank Romania o linie de credit de 35 milioane lei, pe un an, pentru activitatea curenta a companiei, a declarat luni pentru NewsIn directorul general al Transelectrica, Adrian Baicusi.

"Cel mai probabil, vom semna contractul cu ING Bank Romania saptamana viitoare, dupa 23 noiembrie, data la care expira termenul pentru depunerea contestatiilor", a precizat Adrian Baicusi, care a mentionat ca pentru aceasta licitatie au prezentat oferte noua banci.

Directorul general al Transelectrica a adaugat totodata ca in decembrie compania va lansa o noua licitatie, pentru atragerea unui credit pe termen mediu de circa 40 milioane lei. De asemenea, Transelectrica a semnat in iulie cu Alpha Bank Romania un contract de imprumut in valoare de 37 milioane lei, pentru completarea surselor de finantare a programului de investitii pe 2009.


Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care este formata din 78 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.000MVA si 8.900 km de linii electrice aeriene de 110/220kV, 400kV si 750kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1423 ori
Citeste mai multe despreactionar finantare licitatie transelectrica