Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transelectrica: Integrarea energiei regenerabile in sistemul energetic national este adevarata provocare

Transelectrica: Integrarea energiei regenerabile in sistemul energetic national este adevarata provocare


Integrarea energiei regenerabile in sistemul energetic national este o provocare pentru intreg sistemul, nu doar pentru operatorul acestuia Transelectrica (TEL), a declarat vineri Carmen Neagu, presedintele Consiliului de Supraveghere al companiei.

"Avem problema integrarii in sistem a energiilor regenerabile. S-au dezvoltat foarte mult in timp foarte scurt. Ne-am atins angajamentele luate de CE fata de anul 2020. Este o provocare pentru tot sistemul energetic, nu doar pentru Transelectrica", a spus Neagu.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, productia din centralele electrice eoliene a fost anul trecut de 4,69 miliarde KWh, in crestere cu 2,05 miliarde KWh comparativ cu nivelul din 2012.

Guvernul a redus in mai multe randuri ajutorul de stat prin certificate verzi acordat producatorilor de energie regenerabila.

Producatorii de energie din surse clasice, precum si marii consumatori de electricitate, sunt nemultumiti de ajutorul pe care il primesc producatorii de energie verde.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1800 ori