Transelectrica contesta informatiile din presa despre amanarea listarii la Bursa

Vineri, 25 August 2006, ora 10:21
833 citiri

Transelectrica considera ca prospectul de oferta pentru listarea pe Bursa nu ar trebui sa contina date despre litigiul in care este implicata societatea si care ar putea amana data stabilita pentru listare, de 29 august, infirmand astfel informatiile aparute, joi, in ziarul Adevarul."Litigiul la care face referire articolul din Adevarul nu are impact asupra pozitiei financiare si a profitabilitatii companiei si ca atare, potrivit reglementarilor CNVM, nu trebuia inclus in prospectul de oferta", afirma, intr-un comunicat, directorul general al Transelectrica, Stelian Gal.

Potrivit cotidianului citat, termenul va fi amanat pentru ca DNA investigheaza modalitatea in care Transelectrica a organizat o licitatie, "intrucat castigatorii vor presta respectivul serviciu la un pret de 1,7 milioane mai mare decat cel prevazut in oferta consortiului care a pierdut format din firmele Romsys si SPS Italia".

Referitor la licitatia amintita de Adevarul, reprezentantii Transelectrica sustin ca Romsys a fost descalificata pe motiv ca nu intrunea criteriile de calificare si eligibilitate. Ulterior, firma SPS asociata a Romsys a chemat in judecata Transelectrica, cerand anularea hotararii de adjudecare a licitatiei, dar instanta a dat o sentinta civila prin care a respins cererea firmei reclamante. In urma cu circa doua luni, in perioada derularii ofertei publice, Transelectrica a primit o citatie pentru 14 septembrie in cadrul recursului declarat de SPS fata de sentinta civila.

Transelectrica a trimis la DNA, in urma cererii acestuia pe 30 iunie 2006, o serie de documente privind licitatia.

"Suntem de acord ca existenta unor proceduri de urmarire penala vizaind angajati ai Transelectrica ar reprezenta o informatie cu impact asupra investitorilor si nu am ezita niciodata sa furnizam astfel de informatii, sub conditia ca astfel de informatii sa existe si sa ne fie cunoscute, ceea ce nu este cazul in speta", a mai afirmat Stelian Gal.

Agentia NewsIn