Transelectrica: consumul de energie va creste cu aproape 2%, in 2011

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 16:53
1341 citiri
Transelectrica: consumul de energie va creste cu aproape 2%, in 2011

Transelectrica (TEL) estimeaza ca in acest an consumul de energie va creste cu aproape 2%, la 54,8 TWh, sustinut de industrie, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei de transport al energiei, Stelian Gal, informeaza Mediafax.

"Consumul de electricitate este estimat in 2011 la 54,8 TWh, fata de 53,8 TWh in 2010. Cresterea se va baza pe avansul industriei si al serviciilor", a afirmat Gal.

In urma cu doua saptamani, directorul general adjunct al companiei, Octavian Lohan, a afirmat ca anul trecut consumul a urcat cu 4,7%, dupa o cadere de 8,2% in 2009.

Pe de alta parte, Gal a anuntat ca Transelectrica a prezentat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) un plan de reducere a pierderilor de energie din retele.

"Pierderile din retele sunt o problema pentru ca o mare parte din cheltuieli se regasesc aici. Am cerut ANRE sa ne recunoasca o parte din aceste pierderi, iar in acest sens am prezentat autoritatii de reglementare un plan de reducere a pierderilor. Cand vor fi in Ardeal mai multi producatori de energie pierderile vor scadea simtitor", a mai spus Gal.

 

#electricitate, #consum, #Transelectrica, #pierderi, #anre , #stiri Transelectrica