Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transelectrica: Avem cereri de instalare pentru centrale eoliene cu puteri de peste 31.000 MW

Transelectrica: Avem cereri de instalare pentru centrale eoliene cu puteri de peste 31.000 MW

Transportatorul national de electricitate Transelectrica a primit cereri de instalare pentru centrale eoliene cu capacitati totale de peste 31.000 MW, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul Dispeceratului Energetic National din cadrul Transelectrica, Marian Cernat, potrivit NewsIn.

"De asemenea, au fost semnate contracte pentru unitati de 3.700 MW, iar pentru alti 4.600 MW am dat avize de racordare. Iar in faze de studiu exista capacitati de 11.000 MW", a spus Marian Cernat.

La randul sau, presedintele Asociatiei Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER), Ion Lungu, prezent la eveniment, a precizat ca energia electrica produsa din surse eoliene este "foarte, foarte impredictibila", cu variatii foarte mari (inclusiv in cadrul aceleiasi ore).


Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 78 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220, 400kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1689 ori