Raiffeisen a urcat cu 20% pretul tinta al actiunii Transelectrica

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 12:56
1466 citiri
Raiffeisen a urcat cu 20% pretul tinta al actiunii Transelectrica

Raiffeisen Capital&Investment a ridicat cu 20% pretul tinta la 12 luni al actiunilor Transelectrica (TEL), la 21 de lei, si a modificat recomandarea pentru investitori de la "reduce" (reducerea expunerii) la "hold" (pastrarea pachetului detinut).

Institutia financiara isi fundamenteaza aprecierile pozitive privind titlurile Transelectrica pe previziuni de profit mai ridicat decat se estima anterior, dar si pe scaderea coeficientului beta, care masoara volatilitatea unei actiuni in raport cu volatilitatea pietei pe care se tranzactioneaza, precizeaza Mediafax.

Pretul tinta este cu 8% mai mare decat cotatia bursiera a actiunilor Transelectrica de la finalul sedintei de miercuri, de 19,4 lei.

Actiunile Transelectrica erau in urcare joi la ora 11:32 cu 2,06%, la 19,8 lei.

Banca anticipeaza ca profitul net al Transelectrica va creste de peste cinci ori in acest an, de la 18,3 milioane lei la 101,6 milioane lei.

Anterior, Raiffeisen anticipa un profit net de 74,4 milioane lei la Transelectrica pentru acest an, estimarea fiind modificata datorita cresterii proiectiei de venituri si scaderii prognozei de cheltuieli.

Veniturile din transportul de electricitate ar urma sa urce cu 7%, de la 846,1 milioane lei la 907,2 milioane lei.

In privinta cheltuielilor cu personalul, Raiffeisen estimeaza o crestere usoara, de la 202,5 milioane lei la 207,3 milioane lei, insa proiectia este mai redusa decat cifra inaintata anterior de banca, de 227,6 milioane lei.

Transelectrica este operatorul sistemului national de transport al electricitatii, fiind controlata de stat prin Ministerul Economiei, care detine 73,68% din actiunile companiei.

Fondul Proprietatea are 13,49% din titluri.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #pret, #raiffeisen, #transelectrica , #stiri Transelectrica