Parcul Eolian CEZ a produs energie electrica pentru prima data

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 17:24
1956 citiri
Parcul Eolian CEZ a produs energie electrica pentru prima data

Prima dintre cele 240 de turbine eoliene care vor fi operate in cadrul Parcului Eolian CEZ de la Fantanele si Cogealac a fost pusa in functiune marti, grupul CEZ estimand ca pana la sfarsitul anului toate cele 139 de turbine din partea intai a proiectului (faza Fantanele) sa intre in productie, precizeaza NewsIn.

Prin urmare, a fost inceput procesul de punere in operare a primei parti a proiectului Parcului Eolian CEZ - Fantanele -, proces la sfarsitul caruia 139 de turbine eoliene vor deveni functionale una cate una si vor incepe sa livreze energie electrica in reteaua nationala.

"La ora 18:56, turbina eoliana FE 28 a intrat in functiune, devenind prima turbina operationala a Parcului Eolian CEZ si marcand momentul in care investitia de 1,1 miliarde de euro a Grupului CEZ in Dobrogea a inceput sa genereze energie electrica", se arata in comunicatul trimis miercuri de companie.

Prima parte a proiectului Parcului Eolian CEZ localizat la Fantanele si Cogealac cuprinde 139 turbine eoliene cu o capacitate instalata de 2.5 MW fiecare si este preconizata sa se finalizeze pana la sfarsitul acestui an.

Dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, Statia Principala de Transformare de la Tariverde a fost conectata la reteaua nationala de transport a energiei electrice de catre Transelectrica, la inceputul acestei saptamani prima dintre cele 4 substatii de transformare impreuna cu cablurile electrice de 110 si 33 kV care o leaga de turbinele eoliene a fost, de asemenea, pusa in functiune.

Mai bine de 100 dintre cele 240 de turbine eoliene care vor fi instalate in total la Fantanele si Cogealac sunt deja construite.

In paralel cu continuarea lucrarilor de constructie si montaj, turbinele eoliene deja montate vor continua sa fie testate si puse in functiune in perioada imediat urmatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cez, #electrica, #energie, #eolian, #parc , #stiri Transelectrica