O companie din Ungaria va construi un parc eolian in orasul Gheorgheni

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 14:38
2107 citiri
O companie din Ungaria va construi un parc eolian in orasul Gheorgheni

O companie din Ungaria vrea sa construiasca in orasul Gheorgheni din judetul Harghita un parc eolian de 100 MW, iar anul viitor ar urma sa inceapa constructia proiectului, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Gheorgheni, primarul orasului, Mezei Janos, informeaza NewsIn.

"Compania si-a deschis si o subsidiara in Romania, care se numeste Öko Vint SRL. Este deja construita o statie de masurare, iar constructia parcului eolian ar putea demara anul viitor. Acesta ar putea avea 38 de turbine eoliene", a spus primarul din Gheorgheni, Mezei Janos.

Avand in vedere ca pretul pentru constructia unui MW din surse eoliene se ridica la 1,7 milioane euro, proiectul ar putea costa 170 milioane euro.

Primarul Mezei Janos a participat vineri la o inaugurare a Transelectrica, care a finalizat lucrarile de modernizare a statiei electrice de 220/110/20 kV de la Gheorgheni (judetul Harghita), in urma unei investitii de 36 milioane lei.

Finantarea a fost realizata din surse proprii ale companiei Transelectrica.

Contractorul general al lucrarii a fost ABB Romania, iar subcontractori pentru acest proiect au fost companiile Tractebel Engineering SA, ELM Electromontaj Cluj SA, Dacom Impex SRL, Elster Rometrics, SMART SA (Sucursala Sibiu). Durata derularii proiectului a fost de 42 de luni, cu incepee in anul 2007.

#eolian, #gheorgheni, #parc , #stiri Transelectrica