Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's: Ratingul companiei Transelectrica a fost imbunatatit la "Baa3"

Moody's: Ratingul companiei Transelectrica a fost imbunatatit la "Baa3"
Agentia de evaluare Moody's a imbunatatit ratingul companiei Transelectrica la "Baa3", de la "Ba1", cu o perspectiva stabila, a anuntat, marti, Moody's.

Marirea ratingului Transelectrica este concluzia analizei privind posibila imbunatatire a ratingului companiei, inceputa la 7 iunie 2006 si reflecta ameliorarea ratingului pentru guvernul roman la "Baa3", de la "Ba1", din data de 6 octombrie 2006. Ratingul suveran al Romaniei a fost imbunatatit, deoarece institutiile economice din tara s-au aflat intr-un proces de ameliorare constanta, iar datoria guvernului a fost redusa. In conformitate cu metodologia de evaluare a Moody's, ratingul acordat Transelectricii reflecta urmatorii factori: evaluarea creditelor de baza la 13 (pe o scara de la 1 la 21, in care 1 reprezinta cel mai mic risc de credit), ratingul "Baa3" dat guvernului roman, dependenta medie si sustinerea accentuata.

In conformitate cu Moody's, Transelectrica este pozitionata satisfacator in contextul evaluarii creditului de baza ("BCA") la 13. Evaluarea BCA reflecta rolul strategic al Transelectricii ca detinator si operator al trnasportului de energie electrica in Romania si un profil financiar imbunatatit intr-un mediu de reglementare pozitiv. Evaluarea este, totusi, constransa de pozitia de lichiditate slaba rezultata din programul extins de investitii de capital si de numarul limitat de facilitati de finantare contractate.

Ca rezultat al acestui rating, nu au existat schimbari in dependenta Transelectricii fata de actionari.

Transelectrica este sistemul de transport de energie electrica si operatorul de piata din Romania. Castigurile Transelectrica in 2005 au fost de 1,7 miliarde lei (aproximativ 480 milioane de euro).

Titlurile Transelectrica, listata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, au creascut marti, cu 0,3%, pana o cotatie de final de sedinta de 37,30 lei.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 672 ori