Marea Britanie, interesata de parteneriate privind proiectele Transelectrica

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 16:29
1428 citiri
Marea Britanie, interesata de parteneriate privind proiectele Transelectrica

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Martin Harris,a discutat miercuri cu Stelian Gal, CEO-ul transportatorului de electricitate Transelectrica,despre posibilitati de parteneriat romano-britanic privind proiectele companiei in domeniul protectiei infrastructurii critice, informeaza NewsIn.

Ambasadorul Martin Harris s-a intalnit totodata si cu Victor Vevera, consilier al primului-ministru, precum si cu specialisti din cadrul conducerii executive a Transelectrica, potrivit unui comunicat emis miercuri de companie.

"Discutiile purtate cu acest prilej au evidentiat posibilitatea intensificarii cooperarii in domeniul protectiei infrastructurii critice, Excelenta Sa Martin Harris, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord ne-a asigurat de disponibilitatea specialistilor britanici in oferirea de expertiza in ceea ce priveste proiectele de protectie a infrastructurii critice pe care Transelectrica le va demara in urmatoarea perioada", a declarat directorul general al Transelectrica, Stelian Alexandru Gal.

Pe agenda discutiilor au fost cuprinse subiecte referitoare la situatia actuala si perspectivele de dezvoltare ale Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, cu accent pe programul de protectie a infrastucturii critice electroenergetice, precum si la identificarea unor posibilitati de parteneriat romano-britanic privind proiectele Transelectrica in domeniul protectiei infrastructurii critice, se arata in comunicat.

"Protectia infrastructurii critice ne preocupa in mod deosebit, securitatea energetica reprezentand un domeniul prioritar pe agenda guvernului britanic.

Intalnirea de astazi (miercuri, 12 ianuarie, n.r.) deschide calea unei cooperari stabile si durabile in domeniul securitatii energetice si protectiei infrastructurii critice", a declarat la randul sau Ambasadorul Martin Harris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#marea britanie, #transelectrica, #parteneriate, #protectie infrastructura critica , #stiri Transelectrica