Lansare derivate pe actiunile Turbomecanica si Transelectrica

Miercuri, 30 Mai 2007, ora 12:17
782 citiri

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu anunta lansarea la tranzactionare a derivatelor ce au ca active suport actiunile TURBOMECANICA BUCURESTI respectiv TRANSELECTRICA BUCURESTI. Noile instrumente sunt: contractele futures si options pe actiunile TURBOMECANICA cu simbolul DETBM respectiv OPDETBM si contractele futures si options pe actiunile TRANSELECTRICA cu simbol DETEL si OPDETEL.

Contractele futures si options pe actiunile TURBOMECANICA vor fi lansate spre tranzactionare la data de 1 iulie anul curent, simultan cu derivatele pe aur iar cele pe actiunile TRANSELECTRICA la data de 1 octombrie.

"In conditiile in care unul din argumentele constituirii unei piete de capital mature si puternice este existenta unui numar cat mai mare de emitenti, bursa din Sibiu se aliniaza acestei directii si isi imbunatateste constant oferta, astfel incat investitorii sa beneficieze de mijloace moderne de plasament care sa acopere o arie cat mai extinsa.

Speram ca aceste contracte vor contribui la cresterea lichiditatii bursei din Sibiu" a declarat presedintele BMFMS, dl. Teodor Ancuta.

Noile contracte futures si options vor avea scadente la 3 si 6 luni, iar marimea unui contract reprezinta echivalentul a 1000 actiuni.

Bloombiz