Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Debut promitator pentru derivatele Codmag si Transelectrica

Debut promitator pentru derivatele Codmag si Transelectrica
In prima sedinta din octombrie investitorii au incheiat 1241 tranzactii insumand aproape 6500 contracte futures si options cu o valoare de 25,7 milioane de lei. Plasamentele au fost realitate pe fondul aprecierilor cotatiilor iar numarul pozitiilor futures a crescut, cele peste 1200 deschideri ducand totalul in apropierea pragului de 41.000.

Incepand cu sesiunea de ieri, participantii in piata sibiana au avut la dispozitie opt noi instrumente derivate. Dintre acestea se remarca debutul cu dreptul pentru derivatele pe actiunile Codmag Brasov cu simbolul DECOMI care au atras 26 contracte, incheiate pentru scadenta decembrie la preturi intre 1,95 si 2,08 lei/actiune.

Ultimele tranzactii au fost incheiate la 2 lei/actiune, pret care indica o evolutie ascendenta de 22 bani. Dintre noile lansate au atras atentia si derivatele pe actiunile ArmaxGaz Medias listate in piata Rasdaq care au tranzactionate in premiera la un pret de 59,5 bani/actiune pentru scadenta decembrie.

De notat a fost si evolutia derivatelor Transelectrica Bucuresti care la prima aparitie in piata au atras un volum echivalent cu 13.000 actiuni. Preturile DETEL pentru scadenta decembrie au variat intre 38,8 si 39,5 lei/actiune, maximul zilei fiind si pretul de cotare. "sedinta a fost una in care, pe langa tranzactionarea derivatelor financiare dominante la bursa sibiana, investitorii au luat pulsul unora din noile produse, debutul acestora fiind promitator" a declarat un broker.

DESIF 5 s-au mentinut cu 3106 contracte, primele in ierarhia de lichiditate. Pentru sfarsitul anului ele fost cotate la 4,442 lei/actiune, in crestere cu 7,09 bani. DESIF 2 au beneficiat de 2839 contracte si valorau pentru decembrie 3,64 lei/titlu, in urcare cu 7 bani. in sectorul petrolier DERRC au avut din nou o evolutie buna soldata cu realizarea a aproape 200 contracte. DERRC au fost cotate pentru decembrie la 11,7 bani/actiune in crestere cu 0,2 bani.

Derivatele pe aur au facut din nou obiectul speculatiilor, o uncie fiind cotata pentru finalul anului la 737 dolari, in crestere cu 5,5 USD. Tot pentru sfarsitul lui 2007, moneda unica a fost evaluata la 3,375 lei, in urcare cu 1,5 bani.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 937 ori