Compania Romgaz va fi listata in 2012

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 10:59
1531 citiri
Compania Romgaz va fi listata in 2012

Listarea la bursa a unui pachet de 15% din actiunile detinute de Ministerul Economiei la producatorul de gaze naturale Romgaz Medias fi derulata pana in primavara anului 2012, cu o intarziere de cateva luni fata de termenul prevazut initial de institutie, transmite Mediafax.

"Atat de necesarul capital si know-how vor fi aduse in sectorul energetic prin investitori privati minoritari (prin intermediul ofertelor publice initiale sau vanzarea de actiuni catre parteneri strategici) in urmatoarele companii: OMV Petrom (vanzarea a 10% din capital este in desfasurare), Transelectrica (15% pana la finele anului 2011), Transgaz (15% pana la sfartitul acestui an) si Romgaz (15% pana in primavara anului 2012)", se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu Fondul Monetar International (FMI) la finalul evaluarii din ianuarie-februarie, document obtinut de MEDIAFAX.

Ministerul Economiei programase intrarea la bursa a Romgaz pentru luna decembrie a acestui an.

De asemenea, 15% din titlurile detinute de Ministerul Economiei la transportatorul de energie Transelectrica vor fi plasate pe piata de capital mai tarziu decat era estimat initial, respectiv in luna iunie.

Ministerul Economiei detine 73,69% din actiunile Transelectrica, 85% din capitalul Romgaz, 73,5% din titlurile Transgaz si 20,6% din OMV Petrom.

Un actionare semnificativ este Fondul Proprietatea, care detine 13,5% din titlurile Transelectrica, 15% din Romgaz si 14,98% din capitalul Transgaz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#transelectrica, #sector energetic, #ministerul economiei, #listare bursa, #romgaz , #stiri Transelectrica