Compania chineza State Grid International ar putea colabora cu Transelectrica

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 13:08
1579 citiri
Compania chineza State Grid International ar putea colabora cu Transelectrica

O delegatie a companiei State Grid International, filiala a operatorului national de electricitate al Chinei, s-a intalnit la Bucuresti cu reprezentanti ai transportatorului national de electricitate Transelectrica, iar cele doua companii ar putea colabora in proiecte comune, transmite NewsIn.

Astfel, conducerea Transelectrica a primit miercuri vizita delegatiei formata din reprezentanti ai companiei chineze State Grid International SA. Delegatia chineza a avut in componenta sa sase membri si a fost condusa de vicepresedintele companiei, Zhu Guanchao.

"Principalul obiectiv al vizitei l-a constitut identificarea unor oportunitati de colaborare, in special in zona tehnica, precum si promovarea unor proiecte pilot comune, in principal proiectul Smart Grid", se arata intr-un comunicat al Transelectrica.

Director general al Transelectrica, Stelian Alexandru Gal, a declarat ca discutiile purtate cu acest prilej au evidentiat posibilitatea unor oportunitati de colaborare.

"Apreciem performantele tehnice la care a ajuns compania State Grid International SA si ne dorim sa gasim proiecte comune in care sa punem fiecare in aplicare cunostintele si experientele acumulate", a declarat Stelian Gal.

In plus, in cursul zilei de marti, si secretarul de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Claudiu Constantin Safie, s-a intalnit cu delegatia companiei chineze Sate Grid International Development Ltd. La intalnire a participat si ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucuresti, Liu Zengwen.

"In acest context, oficialul MECMA a prezentat sectorul energetic romanesc, perspectivele de dezvoltare si oportunitatile de afaceri si investitii in acest domeniu. Seful delegatiei chineze a facut o ampla prezentare a companiei State Grid International Development Ltd., precum si a posibilitatilor de investitii in proiecte romanesti si de colaborare in domeniul energiei", informeaza Ministerul roman al Economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, #chineza, #state, #grid, #transelectrica , #stiri Transelectrica