Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Codul Bursier intra in vigoare incepand de miercuri

Codul Bursier intra in vigoare incepand de miercuri
Reglementarile prevazute in Codul Bursier intra in vigoare incepand de miercuri, 20 septembrie, inlocuind astfel, vechile regulamente si norme ale Bursei de Valori Bucuresti, a anuntat marti un comunicat transmis de operatorul de piata.Una din principalele modificari pe care Codul le aduce fata de vechile norme se refera la volumul blocului de tranzactionare, care a fost redus de la 500 de actiuni la 100 de titluri. Cu toate acestea, exceptiile care exista in acest moment, pentru actiunile BRD SocGen, MJ Maillis, Transelectrica si Petrolimportexport se mentin, se spune in comunicatul BVB. In piata Odd Lot (ODDS), blocul de tranzactionare este de 1 actiune, iar volumul maxim este de 99 actiuni.
Valoarea minima a unei tranzactii incheiate pe platfora speciala Deal a este de 700.000 lei, dar comparativ cu regulamentele de pana acum, variatia limitei de pret pe acesta platforma este de 15%.

Intervalul minim de timp pentru efectuarea unei tranzactii cross, si anume 3 minute (fata de 5 minute, cat era prevazut in reglementarile BVB anterioare), se mai spune in comunicatul Bursei.

In ceea ce priveste suspendarea actiunilor de la tranzactionare, potrivit Codului Bursei, actiunile vor fi suspendate timp de 60 de minute, exceptie fiind doar cazurile in care au loc adunari ale actionarilor sau ale consiliilor de adminsitratie.

Codul Bursei, prevede adaptarea prevederilor referitoare la supravegherea pietei conform noii legislatii si corelarea faptelor ilicite la regimul juridic bursier cu noile prevederi privind supravegherea pietei. Potrivit deciziei adoptate de CNVM saptamana trecuta, Pana la data de 30 septembrie, Bursa de valori trebuie sa isi completeze aceste reglementari referitoare la supravegherea pietei si la abuzul de piata.


NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 742 ori