Chinezii au pus ochii pe actiunile Transelectrica

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 17:00
1547 citiri
Chinezii au pus ochii pe actiunile Transelectrica

State Grid Corporation of China (SGCC), inclusa in topul Forbes 2010 printre cele mai mari zece companii la nivel mondial, este interesata sa intre in actionariatul transportatorului de energie Transelectrica (TEL), au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate discutiilor.

"Compania chineza a prezentat Ministerului Economiei o oferta, inclusiv financiara, pentru cumpararea intregului pachet de 15% din actiunile Transelectrica pe care Ministerul Economiei intentioneaza sa il plaseze pe Bursa de Valori Bucuresti in acest an", au afirmat sursele.

SGCC a ocupat anul trecut pozitia a opta in topul Forbes al celor mai mari 500 de companii din lume, cu venituri in 2009 de 184,5 miliarde de dolari, si a fost desemnata totodata cel mai mare furnizor de utilitati la nivel mondial.

Compania are peste 1,5 milioane de angajati.

Contactati de MEDIAFAX, reprezentantii Ministerului Economiei s-au limitat sa precizeze ca vanzarea actiunilor Transelectrica "va avea loc prin metode specifice pietei de capital, respectiv oferta publica".

"Pretul actiunilor care se vand, determinat si recomandat de intermediarul autorizat, va fi aprobat prin Hotarare a Guvernului. In cadrul procesului de ofertare, potentialii investitori interesati pot subscrie pentru cumpararea de actiuni", se arata in raspunsul Ministerului Economiei.

SGCC a fost infiintata in 2002 si are ca obiect principal de activitate constructia si operarea de retele electrice in China.

Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Transelectrica, va plasa la BVB actiuni reprezentand cate 15% din capitalul companiei.

Eveniment Quarterly Report

#chinezi, #transelectrica, #actiuni transelectrica , #stiri Transelectrica