CEZ, "campionul eolianelor" din Romania

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 10:08
1580 citiri
CEZ, "campionul eolianelor" din Romania

Producatorul de energie verde CEZ a castigat, in sase luni, de doua ori mai mult decat in tot anul trecut, multumita certificatelor verzi subventionate de stat.

Cehii de la CEZ au castigat peste 19 milioane de euro numai din aceste "hartii verzi", fiind urmati de Energias de Portugal cu aproape 6 milioane de euro pentru doua parcuri eoliene din alte doua localitati dobrogene, arata datele Transelectrica, preluate de Zf.

Conform acelorasi date, in primul semestru al anului s-au emis circa 750.000 de certificate verzi in valoare de 41,2 milioane de euro, cu 11% mai mult comparativ cu 2010.

Anul trecut au fost emise peste 676.000 de astfel de instrumente pentru energia eoliana, solara, hidro si biomasa.

Tot datele Transelectrica arata ca in primul semestru din 2011 s-a produs de doua ori mai multa energie eoliana decat in tot anul trecut si de aproape 50 de ori mai multa comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, avand in vedere ca marile parcuri au fost conectate la retea in a doua parte a lui 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#certificate verzi, #energie verde, #investitori, #parc eolian , #stiri Transelectrica