Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR va intermedia o emisiune de obligatiuni Transelectrica in valoare de 200 milioane lei

BCR va intermedia o emisiune de obligatiuni Transelectrica in valoare de 200 milioane lei


BCR va intermedia o emisiune de obligatiuni la Transelectrica (TEL), prin care compania vrea sa vanda titluri cu maturitate de cinci ani, imprumutand astfel circa 200 milioane lei (aproape 45 milioane euro).

Actionarii au aprobat in AGA din 30 septembrie un plafon de 900 milioane lei (203,1 milioane de euro) pentru emisiuni de obligatiuni in perioada 2013-2017 atat in lei, cat si in valuta.

Tot atunci au fost decise si caracteristicile emisiunii inaugurale din cadrul plafonului.

Astfel, valoarea primei emisiuni va fi de 200 milioane lei, obligatiunile vor avea scadenta pe 5 ani, dobanda fixa, titlurile nu vor fi garantate, iar emisiunea va fi listata pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

Transelectrica a anuntat inca la sfarsitul lunii iunie ca intentioneaza sa lanseze in noiembrie o emisiune de obligatiuni prin care sa imprumute circa 200 milioane lei (aproape 45 milioane euro) de la investitori institutionali, pentru refinantarea unor credite si pentru completarea necesarului de finantare a investitiilor.

Transelectrica este operatorul sistemului national de transport al energiei, iar statul controleaza prin Ministerul Finantelor Publice 58,69% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 7,11%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1422 ori