Basescu, Boagiu, Geoana au pe cumatrul, cumnata si cumnatul sefi la Transelectrica

Marti, 31 Martie 2009, ora 10:47
1340 citiri
Basescu, Boagiu, Geoana au pe cumatrul, cumnata si cumnatul sefi la Transelectrica

Arhitectul Gheorghe Seculici, cumatrul presedintelui Traian Basescu, bancherul Ionut Costea, cumnatul presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si referentul de la Interne Carmen Boagiu, cumnata deputatei Anca Boagiu. Acestia formeaza de ieri echipa de succes a Transelectrica, toti fiind numiti in Consiliul de Administratie (CA) al Transelectrica, o companie care tinteste pe 2009 un profit de 17 milioane de euro.

In urma cu doua saptamani, cand au fost formulate propunerile, ministrul Adriean Videanu declara ca nu stie nimic si, daca informatiile se vor dovedi adevarate, va lua "masuri drastice impotriva celor care au initiat propunerile respective". Intre timp, nu a fost luata nici o masura, numirile fiind validate.

Gheorghe Seculici sustine ca numirea sa nu a avut nimic de-a face cu sfera politicului. "Am fost numit in calitate de tehnocrat, nu de politician, atat timp cat am raspuns de domeniul acesta economic intr-o anumita perioada", a declarat el pentru Gandul.

Aradeanul Gheorghe Seculici este de profesie arhitect, iar fiica sa, Ela, este casatorita cu primarul Aradului, Gheorghe Falca, nas de cununie fiindu-le Traian Basescu.

Ionut Costea, care a fost numit recent presedinte la Eximbank, este cumnatul lui Mircea Geoana si, pana in prezent, nu a avut nici o legatura cu domeniul energetic, lucrand doar in sectorul bancar.

El a mai fost propus de Fondul Proprietatea pentru un loc in Consiliul de Supraveghere al Petrom. Nici Carmen Boagiu, sotia fratelui fostului ministru al Integrarii Europene, Anca Boagiu, nu a avut tangente cu energia electrica.

Ea a lucrat pana in prezent in Ministerul de Interne, pe post de referent superior, cu un salariu anual de 14.760 de lei, adica numai 1.230 de lei pe luna. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #boagiu, #geoana, #transelectrica , #stiri Transelectrica