ANRE: Energia electrica ar putea fi ieftinita diferentiat

Marti, 23 Iunie 2009, ora 12:55
1043 citiri
ANRE: Energia electrica ar putea fi ieftinita diferentiat

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) analizeaza o posibila reducere a pretului la electricitate, pentru cele trei categorii de consumatori, de inalta tensiune, tensiune medie si joasa tensiune, a declarat marti, la Suceava, presedintele autoritatii, Petru Lificiu, potrivit Newsin.

"Pana la sfarsitul saptamanii, vom avea o decizie privind reducerea diferentiata a pretului energiei electrice", a precizat Lificiu.

Energia electrica de inalta tensiune alimenteaza circa 100 de companii mari din industrie, cu tensiune medie sunt alimentati aproximativ 14.000-15.000 de agenti economici si 100.000 de consumatori casnici, iar alte opt milioane de casnici, prin joasa tensiune.

Presedintele ANRE s-a aflat marti la Suceava, la inaugurarea axului Moldova de 400kV, o investitie a Transelectrica de 24 milioane euro.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.

 

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#anre, #consumatori, #energie, #ieftinire, #pret , #stiri Transelectrica