Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transelectrica semneaza contractul de distribuire a dividendelor cu Depozitarul Central

Transelectrica semneaza contractul de distribuire a dividendelor cu Depozitarul Central


Transelectrica organizeaza joi o conferinta de presa pentru semnarea cu Depozitarul Central a contractului de distribuire a dividendelor.

La conferinta vor participa: Cristian Agalopol, presedinte CA, Depozitarul Central, Adriana Tanasoiu, director general Depozitarul Central, Marius Mateescu, director general Transelectrica si reprezentanti ai Bursei de Valori Bucuresti.

Actionarii Transelectrica sunt Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - 58,6882% din actiuni, Fondul Proprietatea - 13,4990% si alti actionari - 27,81287%.

Transelectrica este operatorul de transport si de sistem, cu un rol cheie pe piata de energie electrica din Romania. Compania administreaza si opereaza sistemul electric de transport si asigura schimburile de electricitate intre tarile Europei Centrale si de Est, ca membru al ENTSO-E (Reteaua Europeana a Operatorilor de Transport si Sistem pentru Energie Electrica).

Transelectrica este responsabila pentru transportul energiei electrice, functionarea sistemului si a pietei, asigurarea sigurantei Sistemului Electroenergetic National (SEN) si reprezinta principala legatura dintre cererea si oferta de electricitate, echilibrand permanent productia de energie cu cererea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1229 ori