Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Luati mainile de pe Transelectrica, o posibila bomba cu ceas! - Investigatie

Luati mainile de pe Transelectrica, o posibila bomba cu ceas! - Investigatie


Joi, Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) operatorului national de transport energie electrica urmeaza sa "valideze" membri Consiliului de Supraveghere (CS), precum si confirmarea in functie a actualului director general al societatii, Gabriel Benghea Malaies.

In realitate, schema pusa la punct cu mare minutiozitate de catre directorul general provizoriu si garda veche a angajatilor Transelectrica, urmareste acapararea controlului total asupra acestei societati de importanta strategica pentru sistemul energetic national, in conditiile in care statul roman, in calitatea lui de actionar majoritar, asista indiferent la incalcari repetate ale legilor si dreptului sau de proprietate.

Energy-Center prezinta in exclusivitate manevrele la care s-a pretat directorul general provizoriu, Gabriel Menghea Malaies, in mai putin de o luna, in scopul detinerii controlului absolut asupra Transelectrica, societate care asigura nu numai transportul energiei electrice, ci si serviciile de sistem, fiind in acelasi timp actionarul majoritar al OPCOM-operatorul pietei de energie electrica din Romania.

Miza acestor eforturi nu este altceva decat cifra de afaceri de peste un miliard de dolari a Transelectrica, din care o jumatate de miliard de dolari se regaseste in serviciile asigurate de aceasta, respectiv in investitiile ce urmeaza a fi realizate in viitorul apropiat.

Citeste mai multe despre Luati mainile de pe Transelectrica, o posibila bomba cu ceas! pe Energy-center.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2249 ori