Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine face parte din noul Consiliu de Supraveghere al Transelectrica

Cine face parte din noul Consiliu de Supraveghere al Transelectrica


Adunarea Generala a Actionarilor companiei Transelectrica a ales, joi, noul Consiliu de Supraveghere, alcatuit din cinci reprezentanti ai actionarului majoritar si doi reprezentanti ai actionariatului privat.

AGA i-a desemnat in Consiliu, ca reprezentanti ai Statului, prin Ministerul Finantelor Publice, pe Ovidiu Petrisor Artopolescu, Ion Toni Teau, Stefan Doru Bucataru, Dan Sandu si Ciprian Gheorghe Diaconu, iar din partea actionariatului privat pe Radu Bugica si Andrei Pogonaru, informeaza societatea, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania, care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 80 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a 8 sucursale de transport.

Transelectrica a intrat in procesul de recrutare si selectie a membrilor Consiliului de Supraveghere conform OUG 109/2011.

Ministerul Finantelor Publice, in calitate de autoritate publica tutelara, a desfasurat si finalizat procesul de recrutare si selectie de administratori, in vederea implementarii prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. Asistenta pentru acest proces a fost asigurata de asocierea formata din SC Quest Advisors SRL si SC Transearch International SRL.

In urma publicarii anuntului pentru recrutarea si selectia membrilor in Consiliul de Supraveghere au fost inregistrate un numar de 63 de aplicatii, din care a fost stabilita o lista scurta de 20 de candidati propusi de catre stat, prin Ministerul Finantelor Publice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1268 ori