Cine face parte din noul Consiliu de Supraveghere al Transelectrica

Vineri, 31 Mai 2013, ora 11:41
1650 citiri
Cine face parte din noul Consiliu de Supraveghere al Transelectrica
Sursa foto: Cronica Romana

Adunarea Generala a Actionarilor companiei Transelectrica a ales, joi, noul Consiliu de Supraveghere, alcatuit din cinci reprezentanti ai actionarului majoritar si doi reprezentanti ai actionariatului privat.

AGA i-a desemnat in Consiliu, ca reprezentanti ai Statului, prin Ministerul Finantelor Publice, pe Ovidiu Petrisor Artopolescu, Ion Toni Teau, Stefan Doru Bucataru, Dan Sandu si Ciprian Gheorghe Diaconu, iar din partea actionariatului privat pe Radu Bugica si Andrei Pogonaru, informeaza societatea, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania, care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 80 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a 8 sucursale de transport.

Transelectrica a intrat in procesul de recrutare si selectie a membrilor Consiliului de Supraveghere conform OUG 109/2011.

Ministerul Finantelor Publice, in calitate de autoritate publica tutelara, a desfasurat si finalizat procesul de recrutare si selectie de administratori, in vederea implementarii prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. Asistenta pentru acest proces a fost asigurata de asocierea formata din SC Quest Advisors SRL si SC Transearch International SRL.

In urma publicarii anuntului pentru recrutarea si selectia membrilor in Consiliul de Supraveghere au fost inregistrate un numar de 63 de aplicatii, din care a fost stabilita o lista scurta de 20 de candidati propusi de catre stat, prin Ministerul Finantelor Publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#Consiliu Supraveghere Transelectrica, #AGA Transelectrica, #alegeri membri supraveghere Transelectrica , #Management