Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transelectrica obtine 50 mil. lei nerambursabili, de la Ministerul Economiei

Transelectrica obtine 50 mil. lei nerambursabili, de la Ministerul Economiei


Transelectrica (TEL) a semnat cu Ministerul Economiei, actionarul majoritar al companiei, un contract de finantare nerambursabila de pana la 50 milioane de lei (11,6 milioane de euro), pentru retehnologizarea unei statii electrice.

Imprumutul este acordat prin programul operational sectorial Cresterea competitivitatii economice, pentru o perioada de 18 luni, se arata intr-un comunicat al companiei.

Fondurile vor fi utilizate pentru retehnologizarea statiei electrice de transformare Mintia.

Agentia de rating Moody's a retrogradat miercuri ratingul Transelectrica cu o treapta, de la Baa3 la Ba1, prima treapta din categoria speculativa, a atribuit companiei ratingul de default Ba1, iar calificativele au fost puse sub supraveghere pentru noi reduceri in asteptarea unui sprijin mai scazut din partea guvernului.

In replica, Transelectrica a aratat ca are bani pentru plata ratelor la creditele scandente in acest an si o "capacitate solida" sa genereze fluxuri de numerar.

La sfarsitul anului trecut Transelectrica avea datorii totale de 2,7 miliarde de lei.

In prospectul ofertei publice pentru vanzarea a 15% din actiunile detinute de Ministerul Economiei la Transelectrica, operatiune derulata in luna martie, se arata ca posibilitatile de obtinere a unor credite suplimentare de la institutiile financiare internationale sunt limitate din cauza cerintelor de incadrare a indicatorilor financiari in anumite limite intrucat si-a angajat integral capacitatea de garantare prin cesiune de creante. Astfel, s-ar putea apela la alocatii bugetare sau finantari realizate in baza unor parteneriate public - private.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1561 ori