Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transelectrica imprumuta 125 mil. lei de la Citibank

Transelectrica imprumuta 125 mil. lei de la Citibank


Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA a semnat un contract de credit cu filiala locala a grupului Citibank, pentru suma de 125 milioane lei, pentru o perioada de cinci luni de zile, se arata intr-un raport transmis Bursei.

Imprumutul are ca scop acoperirea platii facturilor pentru schema de bonus pentru productia de energie in regim de cogenerare de inalta eficienta, costurile aferente fiind recunoscute de Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei.

Garantarea imprumutului se face prin cesiune de creante, prezente si viitoare, nascute din contracte cadru intre administratorul schemei de sprijin, Transelectrica, si platitorii de contributie pentru cogenerarea de inalta eficienta.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 78 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220, 400kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1255 ori