Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Erste: Prabusirea Transelectrica pe bursa creeaza oportunitati pentru investitori

Erste: Prabusirea Transelectrica pe bursa creeaza oportunitati pentru investitori


Erste a redus pretul tinta la 12 luni pentru actiunile Transelectrica la 15,2 lei, de la 19,5 lei, si a modificat recomandarea catre investitori de la "acumuleaza" la "cumpara", apreciind ca prabusirea cotatiei bursiere a companiei in acest an cu 30%, a creat o oportunitate.

Analistii bancii austriece noteaza ca Transelectrica este evaluata la un discount substantial in raport cu activele relativ la companii cu profil similar din Europa de Vest, astfel ca pretul actiunilor companiei are un bun potential de crestere.

Principalele motive pentru care investitorii evalueaza astfel compania sunt perceptia privind un risc ridicat de reglementare si stabilirea netransparenta a tarifelor de transmisie, scrie Erste.

Riscul de reglementare s-ar putea materializa intr-un profit EBIT (inainte de dobanzi si taxe) cu 25% -30% mai mic in perioada 2013 - 2017, estimeaza specialistii Erste.

Cu toate acestea, analistii considera ca profitul operational va fi suficient de ridicat pentru a absorbi necesarul de cheltuieli de capital (investitii) fara a exercita presiuni semnificative asupra gradului de indatorare al Transelectrica.

Banca mai noteaza ca rezultatele companiei vor fi "slabe" in acest an, pe fondul contractiei afacerilor cu 5%, ca volum si cresterii cursului de schimb leu/euro.

Pentru 2013, banca anticipeaza o "revenire subtantiala a profitabilitatii" Transelectrica.

Actiunile Transelectrica (TEL) au scazut marti la bursa de la Bucuresti, pana la ora 11.48, cu 0,41%, la 12,2 lei. Astfel, pretul tinta stabilit de Erste pentru companie la 12 luni este cu 24% peste cotatia actuala.

Ministerul Economiei controleaza 58,68% din capitalul Transelectrica. Fondul Proprietatea are o participatie de 13,49%, iar mai multi actionari cumuleaza 27,81% din titluri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1618 ori