Transelectrica ar putea distribui dividende de 80,6 mil lei

Vineri, 23 Martie 2012, ora 08:27
1411 citiri
Transelectrica ar putea distribui dividende de 80,6 mil lei

Exporturile vor creste in acest an cu 3,3 miliarde euro, in timp ce importurile vor fi suplimentate cu aproape 6 miliarde de euro, ceea ce va duce la adancirea deficitul comercial cu 2,5 miliarde euro si la o deteriorare a deficitului de cont curent cu 1% din PIB, la 7,2 miliarde euro, potrivit CNP.

Valoarea dividendelor reprezinta 89% din profitul net preliminat anuntat de Transelectrica pentru anul trecut, de 90,2 milioane lei (21,3 milioane de euro). Castigul de anul trecut a fost de zece ori peste profitul din 2010, de 9,5 milioane lei.

Guvernul a decis la finalul anului trecut sa oblige din nou companiile si regiile de stat sa verse la buget aproape integral profitul obtinut, respectiv echivalentul a 85% din total, conform sistemului aplicat in 2010.

Dividendul brut pe care Transelectrica ar urma sa-l acorde in acest an este de 1,1 lei/actiune. Astfel, randamentul este de 6,7%, raportat la cel mai recent pret al actiunilor la bursa.

Propunerea de dividend va fi discutata intr-o AGA programata pentru 26 aprilie, potrivit unui convocator transmis, joi, de Transelectrica Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Dividendele ar urma sa fie platite incepand cu data de 20 august.

Actionarii vor discuta in aprilie si rezultatele financiare inregistrate de companie anul trecut si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an.

Ministerul Economiei detine 73,68% din actiunile operatorului sistemului national de transport al energiei electrice si deruleaza in prezent o oferta secundara prin care vrea sa vanda 15% din titlurile Transelectrica. Fondul Proprietatea este cel mai important actionar minoritar, cu o participatie de 13,49%.

In a saptea zi a ofertei publice, pretul acestor titluri a crescut la bursa cu 2,25%, la 16,36 lei. Nivelul este apropiat de cele la care au fost subscrise cele mai multe actiuni in oferta, de 14,9 - 16 lei/titlu.

Oferta se va incheia marti, 27 martie, iar pana la finalul sedintei de joi au fost subscrise 16,16% din actiunile scoase la vanzare. Subscrierile au fost realizate la preturi care au atins minimul si maximul din oferta, respectiv 14,9 lei si 19,2 lei. Pretul final de vanzare va fi stabilit dupa inchiderea ofertei. Valoarea subscrierilor este de 26,7 milioane lei (6,1 milioane euro).

Calculata la cel mai recent pret de la bursa, capitalizarea Transelectrica este de aproape 1,2 miliarde lei (274,4 milioane euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#dividende Transelectrica, #pret actiuni Transelectrica, #listare pachet Transelectrica , #Cifra de afaceri