Vizita rara: Premierul israelian vine in Romania

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 10:56
1167 citiri
Vizita rara: Premierul israelian vine in Romania

Pentru prima oara in ultimii 20 de ani, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va face o vizita in Romania si Bulgaria.

Miercuri, premierul Israelului se va intalni cu omologul sau, Emil Boc, si cu presedintele Traian Basescu.

Prim-ministrul Israelului a precizat ca in Europa de Est exista mult sprijin si simpatie, iar relatiile cu aceste tari trebuie promovate.

"Avem prieteni aici pe care vrem sa ii pastram aproape. Vrem sa le aratam ca apreciem prietenia lor", a declarat Benjamin Netanyahu, potrivit ZF.

In ziua urmatoare, acesta va merge la Sofia, unde se va intalni cu presedintele Bulgariei si premierul. Benjamin Netanyahu va fi insotit in aceasta vizita in Bulgaria de 8 ministri, care vor participa la o sedinta comuna de Guvern.

Importanta vizitei a crescut in fata incercarilor palestiniene de a cere recunoasterea ca stat in septembrie la ONU. Surse diplomatice au precizat ca aceasta vizita a lui Benjamin Netanyahu in Romania nu are legatura cu intentiile palestiniene.

Romania si Bulgaria a legat o prietenie stransa cu Israelul dupa deteriorarea relatiilor Israelului cu Turcia.

#benjamin netanyahu, #premier israelian romania, #relatii romania israel, #vizita premier israel, #traian basescu, #israel , #stiri Traian Basescu