Videanu: Corpul de Control al ministrului analizeaza informatiile despre Aurel Cazacu

Vineri, 21 August 2009, ora 14:23
1464 citiri
Videanu: Corpul de Control al ministrului analizeaza informatiile despre Aurel Cazacu

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat vineri, la Petrosani, ca nu s-a efectuat niciun fel de tranzactie si nici macar intentie de tranzactie in industria de aparare si ca in prezent Corpul de Control al ministrului analizeaza informatiile referitoare la Aurel Cazacu.

Intrebat cum comenteaza implicarea lui Aurel Cazacu in firma de consultanta din domeniul militar, Videanu a raspuns ca a aflat joi dupa amiaza. "Deja astazi Corpul de Control al ministrului face o analiza pe aceasta tema.

Maine, cand voi ajunge in Bucuresti, voi avea raportul pe masa si o sa va pot da un raspuns. Corpul de Control va face aceasta analiza", a spus Videanu. Ministrul economiei a subliniat ca Aurel Cazacu nu este director general la Romarm.

"Este directorul general al Directiei din Ministerul Economiei, privind industria de aparare", a afirmat Videanu. De asemenea, presedintele Traian Basescu regreta ca un membru al familiei sale este actionar al unei firme cu activitati legate de domeniul militar, sustinand ca a primit asigurari ca firma nu a fost implicata in contracte cu produse militare si i-a cerut lui Mircea Basescu sa renunte la calitatea de actionar.

De asemenea, seful statului multumeste mass-media pentru semnalarea acestui caz si regreta situatia creata, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis vineri NewsIn.

Mircea Basescu este asociat din luna iunie 2009 cu cativa militari intr-o firma de consultanta in domeniul armatei, scrie ziarul Bursa in editia de vineri, mentionand ca astfel fratele presedintelui Traian Basescu devine jucator in industria de armament.

Potrivit jurnalistilor de la Bursa, Mircea Basescu s-a asociat cu sefii industriei de aparare, dar si cu reprezentantii unor mari companii americane din industria de armament si tehnica militara, unde activeaza in prezent chiar fosti inalti ofiteri NATO si US Army.

Asociati in firma Desintco sunt Romeo Oita, cu 30%, presedintele Patronatului Serviciilor de Securitate, Cristian Geamanu, cu 30%, vicepresedinte pe Europa de Est al General Defence Co USA, Ion Eftimie Sandu, cu 5%, loctiitorul sefului Departamentului de Armament din MApN incepand cu 2007, Mircea Basescu, cu 30%, si Maria Cristina Cazacu,cu 5%, fiica lui Aurel Cazacu, fost sef al Romtehnica, presedinte Romarm si director in Ministerul Economiei pe probleme ale industriei.

Aurel Cazacu este cel care a cel care a negociat si a finalizat in 2002 contractul privind achizitionarea fregatelor britanice. Companiile americane ale caror interese sunt reprezentantate de noua firma sunt Navigator Development LLC, compania mama a Navtech LLC si General Defense Corp USA.

Ziarul Bursa mentioneaza ca in calitate de presedinte, Traian Basescu este si sef al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, organism care aproba, printre altele, si programele de achizitii cu armament si tehnica militara ale Ministerului Apararii Nationale.

Aurel Cazacu, in prezent director in Ministerul Economiei, a declarat joi seara, la Realitatea TV, ca o va retrage pe fiica sa din afacere. "Cand Oita a considerat sa-mi spuna ca vrea sa introduca si firma fiicei mele in ceva legat de programul Grifon, eu am spus imediat ca fata mea iese de acolo, pentru ca aparea un conflict de interese", a afirmat Cazacu.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#videanu, #basescu, #cazacu, #armata, #presedinte , #stiri Traian Basescu