Ungaria pune la dispozitia companiilor aproape un miliard euro, pentru sustinerea pietei muncii

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 09:40
800 citiri
Ungaria pune la dispozitia companiilor aproape un miliard euro, pentru sustinerea pietei muncii

Ungaria ofera intreprinzatorilor 306 miliarde forinti (circa 1 miliard euro), ca sa sustina mentinerea locurilor de munca si a productiei sau a schimbarii profilului de activitate, a anuntat marti secretarul de stat responsabil cu gestionarea crizei din Cancelaria premierului ungar.

Oficialul ungar, Istvan Tukacs, a mentionat ca fondurile, care provin din surse interne si de la Uniunea Europeana (UE), vor putea fi accesate pe baza de proiecte. Potrivit publicatiei economice ungare "Vilaggazdasag", in februarie 63 de companii ungare au anuntat autoritatile de specialitate ca intentioneaza sa faca disponibilizari de personal, fiind vizati in total 4.850 de angajati.

Impreuna cu acestia, numarul persoanelor vizate de disponibilizari din octombrie pana in prezent este de aproximativ 20.000, mai scrie publicatia ungara, citata de RADOR.

Si in Romania se pune problema sprijinirii companiilor, care au de rambursat credite de 24 miliarde euro, motiv pentru care statul a alocat prin bugetul pe 2009 investitii pentru sustinerea economiei de circa 10 miliarde euro. In plus, Romania a cerut finantare externa de la Comisia Europeana si de la Fondul Monetar International (FMI).

Presedintele Traian Basescu a explicat luni seara, la TVR1, necesitatea unui imprumut extern, inclusiv de la FMI, prin faptul ca firmele care au investit in Romania au probleme cu rambursarea creditelor. "24 de miliarde trebuie rambursate anul acesta, iar pe situatia de criza noi avem obligatia sa fim pregatiti", a spus presedintele. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fonduri, # proiecte, # investitii, # credite , #stiri Traian Basescu