UE are pacienti mai bolnavi decat Grecia (Traian Basescu)

Joi, 30 Iunie 2011, ora 14:02
1497 citiri
UE are pacienti mai bolnavi decat Grecia (Traian Basescu)

Grecia nu reprezinta cel mai mare risc al UE, "sunt alti pacienti mai bolnavi si cu urmari mult mai mari pentru Uniunea Europeana", a precizat presedintele Traian Basescu in cadrul unei emisiuni televizate.

Seful statului a dat exemplul Spaniei care a aplicat masuri similare cu cele aplicate de Romania in 2010 pentru a nu ajunge intr-o situatie in care sa fie nevoita sa se imprumute de pe piata.

Traian Basescu a mai precizat ca in 2010 romanii din Spania si Italia au trimis in bancile romanesti jumatate din cat trimiteau inainte de criza.

Prin urmare, intreaga regiune este "contaminata" din cauza Greciei care se afla in dificultati economice.

"Daca va uitati la CDS, este un indice dupa care se pot face imprumuturi pe piata bancara internationala, in trei zile, CDS-ul in Romania a crescut de la 230 de puncte la 280. Si nu numai al Romaniei, si al Bulgariei, si al Ungariei, al tuturor tarilor din regiune", a subliniat seful statului.

In cazul Romaniei, aceasta nu are o datorie de 80-100% din PIB, ca alte state din UE, ci se mentine la 31-32% datorie din PIB, mai spune Traian Basescu.

"Spre exemplu, anul acesta, Romania plateste circa doua miliarde de euro dobanzi. Grecia numai dobanzi plateste 25 de miliarde de euro, ca sa va dati seama", a conchis seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #grecia, #datorie romania, #traian basescu, #imprumuturi piata bancara, #dobanzi imprumut grecia , #stiri Traian Basescu