TVA 5% si neimpozitarea pensiilor nu corespund strategiei Guvernului

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 00:41
1296 citiri
TVA 5% si neimpozitarea pensiilor nu corespund strategiei Guvernului

Guvernul considera ca propunerile legislative ale Parlamentului privind TVA de 5% la alimente si neimpozitarea pensiilor nu sunt in concordanta cu Strategia fiscala transmisa deja Legislativului si asteapta finalizarea procedurii in cazul acestor proiecte, pentru a stabili daca trebuie sa intervina, potrivit Mediafax.

"Propunerile legislative ale Parlamentului nu sunt in concordanta cu Strategia fiscal-bugetara transmisa de Guvern Legislativului. Se asteapta terminarea procedurii, pentru a se stabili daca este nevoie ca Guvernul sa intervina sau nu", a declarat, miercuri seara, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX ca Guvernul este pregatit sa modifice cele doua proiecte de legi prin ordonanta de urgenta, asteptandu-se deocamdata decizia presedintelui Traian Basescu in ceea ce priveste promulgarea acestor acte.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti , un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

Tot marti, Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare". 

#tva, #neimpozitare, #pensii, #strategia fiscala , #stiri Traian Basescu