Traian Basescu, "tradat" de Facebook

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 17:21
1558 citiri
Traian Basescu, "tradat" de Facebook
Traian Basescu, la ICEEfest, in dialog cu fanii sai de pe Facebook. Intalnirea a fost moderata de Dragos Stanca.

Presedintele Romaniei a fost unul dintre invitatii principali la ICEEfest, cel mai mare eveniment online regional, cu peste 1.800 de participanti, unde a abordat mai multe teme de discutie legate de social media, dar si economice si de actualitate, precum gazele de sist.

Desi seful statului sustine ca este activ in mediul online, prin intermediul paginii sale de Facebook, raspunsurile oferite demonstreaza contrariul.

Business24 a identificat o serie de discrepante in raspunsurile oferite de Traian Basescu, la intrebarile puse de moderatorul Dragos Stanca, care arata ca, de fapt, contul de Facebook al presedintelui este administrat de altcineva.

"Mai pun cate un comentariu"

"Mai pun cate un comentariu. Nu va spun ca apoi o sa-l injurati tot timpul. Il am pe cel personal, cel in care intrebam de ce esti suparat pe presedintele tau, dar pe care nu am mai primit niciun mesaj din 12 decembrie", a spus Traian Basescu, cand a fost intrebat de moderator daca obisnuieste sa dea like-uri sau sa comenteze in cadrul comunitatii.

Pagina despre care vorbeste seful statului se numeste Esti suparat pe Basescu. De ce? Iar continutul sau nu a mai fost actualizat din decembrie 2012. Seful statului nu a reusit sa numeasca un comentariu postat recent pe contul sau personal si a evitat raspunsul direct, schimband subiectul.

"Furtul informatiilor postate pe internet, prea dificil pentru statul roman"

"Este prea mult efort pentru stat sa fure datele personale ale cuiva de pe Internet. Aceste informatii pot fi obtinute mult mai usor de la Casa de Pensii, Casa de Sanatate etc", crede seful statului roman.

Totusi, o companie de publicitate a demonstrat, insa, ca in cateva minute, prin intermediul Facebook, pot fi aflate date confindentiale despre un utilizator, inclusiv contul bancar.

"Am foarte multe aplicatii instalate pe iPhone"

"Imi place iPhone si am multe aplicatii istalate pe smartphone", a declarat Basescu, in momentul in care moderatorul a remarcat ca seful statului detine acest brand de telefon mobil.

Dragos Stanca i-a cerut permisiunea sa verifice aplicatiile si a constat exact contrariul celor afirmate de presedintele Romaniei: pe telefon nu exista nicio aplicatie, in afara de busola, necesara pentru "cand iese cu salupa in larg".

Pretextul prezentei lui Traian Basescu la ICEEfest a fost intalnirea dintre el si fanii paginii sale de Facebook - Alaturi de Presedintele Nostru, care are peste 200.000 de like-uri.

Selectia participantilor prezenti in sala in care a avut loc discutia lui Traian Basescu cu fanii sai, moderata de catre Dragos Stanca, a fost facuta in urma unei intrebari, prealabile:

"Pentru ca numarul de locuri este limitat, selectia se face pe baza raspunsului la intrebarea Spuneti, pe scurt, argumentele pentru care credeti ca social media a schimbat modul de comunicare online cu personalitatile publice si cu lumea politica.

Credeti ca social media este benefica in democratie?Asteptam raspunsurile la adresa de e-mail: politica_online@yahoo.com", suna anuntul publicat pe pagina oficiala de Facebook a presedintelui.

Puteti urmari intreaga discutie aici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Traian Basescu Facebook, #Traian Basescu ICEEfest, #Traian Basescu social media , #stiri Traian Basescu