Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Traian Basescu: Romania poate primi fonduri UE, daca pastreaza deficitul sub 3%

Traian Basescu: Romania poate primi fonduri UE, daca pastreaza deficitul sub 3%


Uniunea Europeana ar putea acorda fonduri nerambursabile tarilor care isi pastreaza deficitul bugetar sub 3%, pentru a le stimula cresterea economica, a declarat Traian Basescu, in cadrul unei conferinte de presa, organizata la intoarcerea sa de la Consiliului European de iarna.

"State, cum este si Romania, care au aplicat politici extrem de ferme in perioada 2010-2012 pentru restabilirea echilibrelor macroeconomice, pot fi in situatia in care desi se incadreaza in parametrii pactului de stabilitate si crestere, nu au resurse pentru investitii ca sa-si genereze o crestere mai accentuata. Atunci poate interveni UE cu resurse proprii si atata timp cat este deficitul mai mic de 3% din PIB sa vina cu resurse financiare pentru investitii", a spus Traian Basescu.

Aceasta masura a UE este de natura sa ajute statele care au facut eforturi consistente de ajustare financiara, a spus presedintele Romaniei.

El a exemplificat un proiect pentru care Romania ar putea primi astfel de fonduri de la UE - Internetul de banda larga.

"Daca as imprumuta de pe piata bani, as depasi deficitul. Atunci vine UE cu resursa nerambursabila si ma ajuta sa-mi generez crestere economica. Este important, mai ales pentru tari ca Romania, totul este sa avem proiecte", a afirmat Traian Basescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1259 ori