Traian Basescu: Raportul MCV va fi foarte prost in ceea ce priveste Parlamentul

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 08:45
1121 citiri
Traian Basescu: Raportul MCV va fi foarte prost in ceea ce priveste Parlamentul

Presedintele Traian Basescu este de parere ca raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie va fi "foarte prost in ceea ce priveste Parlamentul".

"Raportul va fi foarte prost in ceea ce priveste Parlamentul, pentru ca ce s-a intamplat - daca ati vazut scrisoarea (trimisa presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor - n.r.), cu cei patru sau cinci, pentru care Parlamentul, nu stiu cati la Camera, cati la Senat nu au primit avizul Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale. Astazi, modificarea Codului Penal in favoarea oamenilor politici sunt lucruri pe care nu ni le iarta nimeni si eu va si spun de pe acum cum va fi in raport", a declarat Basescu, marti, la Palatul Cotroceni, cu privire la raportul MCV.

In context, el a acuzat Parlamentul ca "nu lucreaza pentru romani".

"Oricum, va exista (in raportul MCV - n.r.) o formulare "lipseste vointa politica pentru lupta impotriva coruptiei". Si eu sunt convins ca e nedrept pentru romani, pentru ca romanii vor sa se lupte impotriva coruptiei, dar Parlamentul face si romanii trag, asta e realitatea. Parlamentul nu lucreaza din acest punct de vedere pentru romani, ci pentru membrii sai, din pacate", a mai spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a transmis, marti, o scrisoare presedintelui Senatului, Crin Antonescu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in care ii roaga sa identifice "cele mai rapide cai pentru a permite institutiilor statului, inclusiv autoritatii judecatoresti sa isi desfasoare activitatea, in absenta oricarei influente sau obstructii".

De asemenea, Traian Basescu a mentionat in scrisoarea sa ca Parlamentul a respins mai multe solicitari ale Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind incuviintarea inceperii urmaririi penale fata de deputatii (fosti ministri) Laszlo Borbely si Paul-Victor Dobre si fata de senatorul (fost ministru) Varujan Vosganian si cererea Agentiei Nationale de Integritate privind incetarea mandatului senatorului Mora Akos-Daniel.

"Orice incercare de blocare ori tergiversare a activitatii autoritatii judecatoresti, in perspectiva noului raport de tara (MCV), va conduce la neindeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Domnule Presedinte, am convingerea ca veti depune toate diligentele pentru consolidarea si buna functionare a statului de drept", se mai arata in scrisoare.

#rezultate raport MCV, #Traian Basescu MCV, #raport MCV Parlament , #stiri Traian Basescu