Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Traian Basescu i-a multumit presedintelui BEI pentru imprumutul destinat Metrorex

Traian Basescu i-a multumit presedintelui BEI pentru imprumutul destinat Metrorex

Presedintele Traian Basescu i-a multumit,vineri, presedintelui Bancii Europene, Philippe Maystadt, pentru acordul semnat pentru Metrorex, precizand, pe ton glumet, ca Romania are nevoie de bani "ca de aer", relateaza NewsIn. 

"Am fost extrem de satisfacut sa vad ca acordul pentru Metrorex a fost semnat si noi investitii in reteaua de transport subteran vor fi derulate.

Multumesc mult pentru acest lucru", a declarat Traian Basescu,vineri, la inceputul intalnirii cu reprezentantii BEI.

Seful statului a spus ca era nevoie "de 20 de milioane (euro) ca de aer, daca este posibil".

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a semnat joi contractul de imprumut de la BEI, in valoare de 395 milioane euro pe 25 de ani, pentru constructia tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate, parte a magistralei 5, Drumul Taberei-Pantelimon, si achizitia a 37 de noi trenuri de metrou.

Valoarea totala a proiectului de modernizare a metroului Bucuresti, etapa a V-a, este estimata la 883 milioane euro si cuprinde constructia magistralei 5 a metroului, Drumul Taberei-Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei-Universitate, precum si achizitia de 37 de noi trenuri de metrou si inlocuirea celor cu data de expirare depasita.

Proiectul are ca data de finalizare sfarsitul anului 2015.

"BEI finanteaza circa 45% din valoarea proiectului.

Restul banilor vor veni de la bugetul de stat, iar ultima tragere este programata pe 31 decembrie 2012.

Este vorba de magistrala cea mai necesara si cea mai ceruta de bucuresteni", a explicat ministrul interimar al finantelor publice, Gheorghe Pogea. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1394 ori
Citeste mai multe desprebasescu bei metrorex traian