Traian Basescu: De ce riscam ca raportul Comisiei Europene pe MCV sa fie nefavorabil

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 08:28
1229 citiri
Traian Basescu: De ce riscam ca raportul Comisiei Europene pe MCV sa fie nefavorabil

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca exista riscul ca in raportul Comisiei Europene pe MCV sa se faca mentiunea ca Romania nu mai respecta criteriile tratatului de la Copenhaga.

"La raportul din decembrie riscam sa avem o mentiune ca Romania nu mai respecta criterii de la Copenhaga, criteriile politice", a afirmat Basescu.

El a tinut sa sublinieze ca exprima "o ingrijorare profunda".

"Nu este o declaratie de presa politicianista, este o ingrijorare profunda, pentru ca eu sunt convins ca daca nu reactionam corect ca si politicieni la consolidarea parerii ca Romania si-a reintrat in cadenta statului de drept, riscam extraordinar de mult nu pentru politicieni din pacate. Romanii vor plati factura iresponsabilitatii politicienilor", a mai sustinut presedintele Traian Basescu.

El a precizat ca aceste "consecinte" pot fi observate atat in cazul aderarii la spatiul Schengen, cat si a fondurilor europene.

In plus, seful statului a facut referire inclusiv la declaratiile legate de o posibila noua suspendare a sa din functie.

"Cei care mai cred ca este esentiala indepartarea presedintelui ca sa poata sa puna sub control politic institutiile justitiei, institutii de securitate nationala, le garantez ca se inseala. Nici nu vor putea sa-si atinga obiectivul, iar cu mine nu vor putea negocia independenta acestor institutii ale statului de drept create sa fie independente", a mai declarat Basescu.

Totodata, el a tinut sa respinga acuzatiile privind implicarea sa in campania electorala.

"N-am intrat in nicio campanie, dar sunt ingrijorat ca actualul Parlament isi termina mandatul in decembrie si nu va mai fi timp sa corectam ceea ce este de corectat pana la raport, iar raportul risca sa fie dezastruos pentru Romania", a mai explicat Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#raport MCV Comisia Europeana, #intrare Romania Schengen, #tratat Copenhaga Romania , #stiri Traian Basescu