Steriu: presedintele Comisiei pentru agricultura, din pozitia de fost fermier

Sambata, 16 Aprilie 2011, ora 16:31
1220 citiri
Steriu: presedintele Comisiei pentru agricultura, din pozitia de fost fermier

Deputatul independent Valeriu Steriu a declarat, pentru NewsIn, ca a fost numit in functia de presedinte al Comisiei prezidentiale pentru politici de dezvoltare a agriculturii in calitatea sa de fost fermier, nu de politician, si ca nu exista o incompatibilitate cu functia de parlamentar.

"Este o Comisie pe langa Administratia Prezidentiala care nu folose?te venituri din bugetul Administratiei, care are ca scop finalizarea documentelor incepute de predecesorii mei - Dacian Ciolo? ?i Mihail Dumitru.

E vorba de o comisie ?tiintifica, nu exista o incompatibilitate cu functia de deputat, situatia a fost atent analizata de juri?ti. Sunt singurul politician de acolo, dar am fost numit in calitate de fost fermier", a spus sambata Steriu.

Intr-adevar, legea privind Statutul parlamentarului nu face nicio mentiune la capitolul incompatibilitati despre functii in comisii sub egida Presedintiei.

Capitolul "Incompatibilitati" spune ca un parlamentar nu poate fi in acelasi timp senator si deputat, nu poate fi membru al Parlamentului European, presedinte, vicepresedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la societati comerciale, presedinte sau secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la societatile comerciale, reprezentant al statului in adunarile generale ale societatilor comerciale, manager sau membru al consiliilor de administratie ale regiilor autonome, companiilor si societatilor nationale, comerciant persoana fizica.

De asemenea, calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu functiile si activitatile persoanelor care conform statutului lor nu pot face parte din partide politice (magistrati si militari), cu o functie publica incredintata de un stat strain, cu exceptia acelor functii prevazute in acordurile si conventiile la care Romania este parte.

Deputatul independent Valeriu Steriu a fost numit saptamana aceasta de presedintele Basescu in functia de presedinte al Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valeriu steriu, #presedinte comisie agricultura, #traian basescu , #stiri Traian Basescu