Sondaj: Majoritatea romanilor, in dezacord fata de intentia lui Basescu de a retrimite in Parlament bugetul pe 2014

Duminica, 08 Decembrie 2013, ora 13:05
1118 citiri
Sondaj: Majoritatea romanilor, in dezacord fata de intentia lui Basescu de a retrimite in Parlament bugetul pe 2014

Majoritatea romanilor si-au exprimat dezacordul total fata de intentia presedintelui Traian Basescu de a retrimite Parlamentului legea bugetului de stat pe 2014, releva un sondaj realizat de CSCI.

Intrebati daca au urmarit stirile despre discutiile privind bugetul de stat pe 2014, 51% dintre romani au spus ca da, in timp ce 40% au raspuns negativ, iar 9% au ales varianta "nu stiu/nu raspund". Conform sursei citate, 77% dintre romani spun ca au auzit despre afirmatiile presedintelui Traian Basescu cu privire la intentia de "a bloca bugetul pe 2014", 22% au raspuns ca nu, iar 1% - "nu stiu/nu raspund".

De asemenea, intrebati in ce masura sunt de acord cu intentia presedintelui Basescu de a trimite inapoi bugetul in Parlament si de "a bloca memorandumul cu FMI", dintr-un procent de 58% din total esantion, 72% dintre respondenti si-au exprimat "dezacordul total", 28% - "acordul total".

Cat priveste faptul ca "prin intarzierea adoptarii bugetului cresterile de pensii si salarii vor fi amanate iar romanii vor avea de suferit", din cei care isi exprima acord total sau dezacord total (66% din populatie), procentele au fost urmatoarele: 75% - acord total, 25%-dezacord total.

Intrebati cine are dreptate in "disputa legata de bugetul pe anul viitor", 57% au raspuns "Victor Ponta, care sustine un buget cu cresteri de salarii si pensii si cu scaderea CAS", 28% - "Traian Basescu, care sustine ca bugetul va produce scumpiri la benzina care vor afecta intreaga economie", iar 15% - "nu stiu/nu raspund".

Sondajul citat a fost realizat de CSCI, in zilele de 3 si 4 decembrie, la solicitarea Fundatiei Multimedia. Esantionul este de 1.023 interviuri, multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor, fiind validat pe baza datelor INSSE 2009 si recensamantul populatiei 2002. Eroare tolerata 3%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget 2014, #pre edinte Traian Basescu, #buget parlament , #stiri Traian Basescu