Sindicalistii protesteaza in tara fata de Codul Muncii

Joi, 03 Martie 2011, ora 18:17
2020 citiri
Sindicalistii protesteaza in tara fata de Codul Muncii

Sute de sindicalisti afiliati la mai multe confederatii sindicale protesteaza, joi, in orase din tara, fata de prevederile noului Cod al Muncii. Protestatarii cer demisia Guvernului si a presedintelui Traian Basescu, informeaza Mediafax.

Aproximativ 2.000 de sindicalisti protesteaza in fata Palatului Administrativ din Targu Mures.

Aproximativ 2.000 de sindicalisti protesteaza, joi dupa-amiaza, in fata Palatului Administrativ din Targu Mures, unde se afla Prefectura, acestia fiind nemultumiti de prevederile Codului Muncii.

Aproximativ 300 de sindicalisti au pornit, in jurul orei 15.00, din zona spitalelor, intr-un mars pe strazile municipiului Targu Mures, lor alaturandu-li-se circa 500 de muncitori de la o fabrica de mobila din judet.

Protestatarii au parcurs mai multe strazi din oras, strigand "Demisia", "Hotii ", "Jos Basescu", "Ala mic si ala chior si-au batut joc de popor" si "Jos Guvernul mincinos".

In fata Palatului Administrativ care gazduieste Prefectura, acestia s-au intalnit cu alte sute de protestatari veniti din alte localitati ale judetului si din zona combinatului Azomures si din cea a supermarket-urilor.

Protestatarii au inceput sa scandeze, in fata Palatului Administrativ, lozinci antiguvernamentale si impotriva presedintelui Traian Basescu.

Ei au pancarte pe care scrie, printre altele, "Nu sclaviei la locul de munca", "Nu va bateti joc de noi", "Nu vrem sa devenim sclavi", "Nu modificarii Codului Muncii", "Boc a iesit din recesiune, pe noi ne-a lasat in mizerie", "Opriti falimentarea cabinetelor medicale".

Peste 700 de sindicalisti picheteaza Prefectura Alba

Protestatarii sunt din sanatate, educatie, mediul privat, industria de aparare, dar si cadre militare in rezerva si pensionari.

Ei striga lozinci precum "Jos Guvernul", "Jos Boc", "Tradatorii" si fluiera si huiduie.

Sindicalistii au adus pe trotuarul din fata Prefecturii Alba pietre si bate, alaturi de care au pus o pancarta cu mesajul "Donatii pentru Guvernul Boc".

Ei poarta pancarte cu mesaje precum "Jos mafia", "Martisor pentru romani, barza, barza ce ai in cioc, Codul Muncii si pe Boc".

In fata sediului Prefecturii este parcata masina presedintelui CNSLR Fratia Alba, Marius Sepi, sparta in noaptea de miercuri spre joi de persoane necunoscute, pe care Sepi a pus un steag neagru si un afis cu mesajul "Grija Guvernului fata de sindicate".

Printre protestatari se afla si deputatul PNL de Alba Calin Potor care a declarat ca s-a simtit "obligat" sa stea in mijlocul celor care l-au ales.

Peste 500 de sindicalisti protesteaza in fata sediului PDL din Deva

Protestatarii striga "Hotii" si "Jos Guvernul". Totodata, ei fluiera si sufla in trompete si vuvuzele.

Protestatarii au bannere pe care sunt desenate caricaturi, in care salariatul este "sugrumat" intre Guvern si patronate.

Unul dintre liderii sindicali le-a cerut protestatarilor sa se intoarca cu totii cu spatele la sediul PDL, precizand ca acesta este modul in care ar trebui sa fie "tratate" Guvernul si PDL de catre salariatii din Romania.

De la sediul PDL din Deva, protestatarii vor porni intr-un mars pana la Prefectura, unde vor continua actiunea de protest pana in jurul orei 16.00.

Arad: Peste o suta de sindicalisti au declansat un protest spontan

Participantii la actiune s-au strans pe platoul din fata Palatului Administrativ din Piata Revolutiei din Arad, fiind supravegheati de jandarmi si politisti.

Unii dintre participantii la actiune poarta veste cu numele sindicatului pe care il reprezinta si bannere pe care scrie "Respectati Constitutia".

Protestatarii nu striga si nu fluiera, actiunea fiind pasnica.

La manifestare participa si lideri sindicali, care spun ca este vorba despre o actiune spontana, pentru ca Primaria Arad a refuzat autorizarea unui miting in Piata Revolutiei, care ar fi trebuit sa aiba loc joi, impotriva prevederilor noului Cod al Muncii.

"Ne-am adunat pentru a discuta viitoarele forme de protest pe care le vom adopta si pentru a ne arata nemultumirea fata de noul Cod al Muncii. Este o actiunea spontana a membrilor mai multor confederatii sindicale si suntem nemultumiti ca Primaria nu mai autorizeaza proteste la Arad", a declarat presedintele Sindicatului Democratic din Invatamant Arad, Danut Ienesescu.

Lideri ai confederatiilor CNSLR Fratia, Cartel Alfa, BNS si CSDR urmeaza sa solicite o intalnire cu prefectul Calin Bibart, pentru a-i inmana acestuia un memoriu.

Conform sindicalistilor, actiunea ar urma sa se incheie in jurul orei 15.00.

Peste 150 de sindicalisti protesteaza in fata sediului Prefecturii Prahova.

Peste 150 de persoane picheteaza Palatul Administrativ situat in centrul municipiului Ploiesti, imobil in care isi au sediul Prefectura Prahova, Consiliul Judetean, Primaria municipiului Ploiesti, dar si cateva cabinete parlamentare.

Actiunea de protest a inceput la ora 12.00 si este autorizata sa se desfasoare pana la ora 14.00.

La miting participa membri ai celor mai mari sindicate din judetul Prahova, din toate domeniile de activitate.

Protestatarii cer demisia Guvernului si a presedintelui Traian Basescu, scandand "Jos Guvernul Boc", "Jos Basescu" si "Rusine".

Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament pe noul Cod al Muncii marti, 8 martie, la ora 10.00, iar parlamentarii pot depune amendamente pana vineri, la ora 20.00.

#sindicalisti, #protestatari, #codul muncii, #guvern, #protestele sindicatelor , #stiri Traian Basescu