Sindicalistii din Educatie ameninta ca blocheaza anul scolar daca se amana majorarile salariale

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 15:44
841 citiri

Sindicalistii din Educatie spun ca vor opri negocierea contractul colectiv de munca si ca vor lua in calcul si declansarea grevei generale, daca Executivul va ingheta salariile pentru sase luni.

"Daca vor ingheta salariile, inghetam si noi contractul colectiv de munca si anul universitar", a precizat, pentru NewsIn, liderul Federatiei "Alma Mater", Razvan Bobulescu. Aceasta se arata nemultumit ca propunerea privind inghetarea salariilor nu a venit in cadrul negocierilor cu sindicatele. "Am aflat din presa acest lucru, iar astfel de masuri nu se iau arbitrar", a mai spus Bobulescu.
Si reprezentantii cadrelor didactice din preuniversitar sunt nemultumiti.

"Daca Traian Basescu este de acord sa inghete legea pe care el insusi a promulgat-o, atunci sa inghete toata Constitutia si Legea invatamantului. Confederatiile sindicale care au mers la negocierile cu guvernul nu au fost mandatate de federatiile din educatie sa negocieze salariile, deci masurile de inghetare a salariilor profesorilor nu au fost negociate legal. Ca reactie, noi vom bloca reforma si pactul pe educatie, daca politicienii arata ca nu dau doi bani pe ele", afirma presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.


Guvernul ar putea propune, in proiectul bugetului pe 2009, inghetarea salariilor bugetarilor pentru cel putin sase luni, iar majorarea salariilor profesorilor ar urma sa fie facuta abia din septembrie, in trei transe de cate 10%, pana la sfarsitul anului, au declarat azi pentru NewsIn, surse guvernamentale.
Presedintele Traian Basescu a declarat, tot marti, la postul public de radio, ca nu ar reactiona negativ daca guvernul ar propune un moratoriu de sase luni pe majorari salariale si de pensii pentru a folosi banii de la buget in investitii.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#greva, # salarii, # contract , #stiri Traian Basescu