Serbia, interesata de 'inchirierea' portului Constanta

Vineri, 22 Februarie 2008, ora 11:39
1053 citiri
Serbia, interesata de 'inchirierea' portului Constanta

Presedintele Serbiei, Boris Tadici, a declarat ca tara sa este interesata sa investeasca in dezvoltarea portului Constanta.

Boris Tadici a discutat acest subiect cu presedintele Traian Basescu, in cadrul intrevederii pe care cei doi sefi de stat au avut-o joi la Bucuresti.

Potrivit lui Tadici, "Serbia este interesata sa inchirieze portul Constanta pentru o perioada mai indelungata" si pregatita sa construiasca porturi la Dunare, ceea ce va conduce la dezvoltarea relatiilor economice bilaterale.

"Am discutat si despre oleoductul Constanta-Pancevo-Trieste. Suntem direct interesati de infrastructura acestui proiect si am doar cuvinte de lauda referitor la activitatea firmelor romanesti si a oamenilor de afaceri romani care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Serbiei", a spus Tadici.

El a multumit Romaniei pentru ajutorul acordat in dezvoltarea regiunii Banatului.

'Odata cu dezvoltarea economiei Serbiei, care sper sa se realizeze intr-un viitor apropiat, vor creste si investitiile noastre in Romania. La relatiile de prietenie profunda dintre tarile noastre, o contributie majora isi aduc minoritatea sarba din Romania si cea romana de pe teritoriul Serbiei. La intalnirile noastre participa si reprezentantii celor doua minoritati nationale', a mai spus Tadici.