Schroeder: Stabilirea varstei de pensionare corelata cu varsta medie a populatiei active

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 14:43
1923 citiri
Schroeder: Stabilirea varstei de pensionare corelata cu varsta medie a populatiei active

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a declarat, luni, intr-o conferinta de presa la Bucuresti, ca stabilirea varstei de pensionare trebuie corelata cu varsta medie a populatiei active, precizeaza Mediafax.

El a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca Germania a decis cresterea varstei de pensionare la 67 de ani, incepand cu 2035, intrucat s-a constatat ca populatia Germaniei imbatraneste, iar rata natalitatii scade.

"Daca la baza populatiei active exista un segment important de oameni tineri, atunci se poate merge pe o varsta de pensionare de 65 de ani. Daca insa se constata ca populatia activa imbatraneste, iar ponderea persoanelor tinere scade, se poate majora varsta de pensionare", a spus Schroeder.

Presedintele Traian Basescu a cerut, saptamana trecuta, reexaminarea Legii sistemului unitar de pensii publice, avand obiectii fata de un articol al acesteia, respectiv prevederea referitoare la varsta standard de pensionare pentru femei, seful statului cerand stabilirea acesteia la 63 de ani, nu la 65 de ani.

#varsta pensionare populatie activa Schroeder , #stiri Traian Basescu