Schengen: Basescu le reaminteste ambasadorilor ca tratatul de aderare nu e conditionat de MCV

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 12:02
1264 citiri
Schengen: Basescu le reaminteste ambasadorilor ca tratatul de aderare nu e conditionat de MCV

Tratatul de aderare a Romaniei nu prezinta conditionari legate de MCV in perspectiva aderarii la Spatiul Schengen, este timpul sa ne apropiem de un capat, le-a transmis presedintele Traian Basescu, miercuri, ambasadorilor acreditati la Bucuresti.

"Tratatul de aderare a Romaniei, care a fost ratificat de toate statele membre, nu prezinta conditionari legate de MCV in perspectiva aderarii la Spatiul Schengen. Romania a acceptat in timp aceste conditionari, dar este timpul sa ne apropiem de un capat, pentru ca, precum liberalizarea pietei muncii la nivelul UE, si accesul in Spatiul Schengen este un element puternic de integrare a Romaniei in UE", a spus Basescu, la intalnirea anuala cu ambasadorii acreditati la Bucuresti.

De asemenea, seful statului a subliniat ca Romania este ingrijorata de modul in care a fost si este gandita intampinarea ridicarii restrictiilor de pe pietele nationale a fortei de munca produsa la 1 ianuarie, subliniind ca unele state au imaginat "masuri de protejare" menite sa stabileasca diferentieri intre cetatenii europeni.

"Asemenea masuri reflecta o intoarcere catre nationalism ca factor de discriminare, ceea ce poate fi ingrijorator pentru o comunitate ca UE", a adaugat Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Basescu Schengen, #tratat aderare Schengen, #Schengen raport MCV , #stiri Traian Basescu