RWE va deveni marti al saselea partener la Nabucco

Luni, 04 Februarie 2008, ora 17:24
941 citiri
RWE va deveni marti al saselea partener la Nabucco

Grupul RWE, numarul doi pe piata germana a energiei, va deveni marti, la Viena, cel de-al saselea partener la proiectul european al gazoductului Nabucco, potrivit unor surse oficiale concordante, in timp ce Gaz de France ar trebui sa devina cel de-al saptelea, transmite AFP.

"Ceremonia de semnare cu al saselea partener va avea loc marti la ora 18.00 (19.00, ora Romaniei) la Ministerul Economiei de la Viena", a anuntat purtatorul de cuvant al proiectului Nabucco, Christian Dolezal, precizand ca identitatea acestui nou asociat va fi dezvaluita oficial cu aceasta ocazie.

Pe langa ministrii din cele cinci tari deja partenere (Austria, Bulgaria, Ungaria, Romania, Turcia), printre semnatari se va afla ambasadorul Germaniei la Viena, Viktor Ebling, potrivit comunicatului Nabucco.

Candidatura RWE, care era citata cu insistenta de la inceputul lunii decembrie pentru a deveni cel de-al saselea asociat la proiect, s-a impus in cele din urma. Participarea sa a fost confirmata si de ministrii economiei german si austriac Michael Glos si Martin Bartenstein, la finalul unei reuniuni de vineri de la Viena, potrivit agentiei APA.

Pe de alta parte, presedintele roman Traian Basescu a anuntat luni intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau francez Nicolas Sarkozy la Bucuresti ca si Gaz de France va fi "asociat" la proiect. Grupul francez ar deveni astfel cel de-al saptelea partener.

Proiectul Nabucco prevede constructia unui gazoduct de 3.300 de kilometri care sa transporte gaz din bazinul Marii Caspice spre Uniunea Europeana, trecand prin Turcia si sud-estul Europei, pentru a reduce dependenta europenilor fata de importurile provenite din Rusia.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.