Romania se afla in pragul unei crize de forta de munca

Marti, 31 Octombrie 2006, ora 04:52
1091 citiri

Romania se confrunta la ora actuala cu o lipsa de personal in unele sectoare importante ale economiei, precum sistemul bancar si administratia, aflandu-se in pragul unei crize a fortei de munca, a declarat luni, presedintele Traian Basescu, prezent la un forum de publicatia 'The Economist'.

'Romania e in pragul unei crize a fortei de munca. De exemplu, sunt unii investitori care au probleme mari in a-si gasi angajati, ca in cazul companiei americane Bechtel. Deja sunt dificultati privind personalul calificat in sistemul bancar si administratie si se prefigureaza si o criza de ingineri intr-o tara care altadata producea ingineri pe banda rulanta', a spus presedintele.

Traian Basescu a precizat ca este necesara corelarea nevoilor economiei cu sistemul de invatamant din Romania, pentru pregatirea specialistilor care sa sustina cresterea economica.

'Uniunea Europeana ne va aloca in urmatorii sapte ani 3,5 miliarde euro pentru pregatirea sau reprofilarea fortei de munca, bani care vor trebui folositi cu maxima utilitate', a declarat Traian Basescu.

Presedintele a reliefat si necesitatea imbunatatirii mediului de pregatire profesionala adresat personalului cu studii medii, Romania avand probleme serioase si in acest sector.

Rompres