Romania, o posibila piata energetica pentru Europa de Sud-Est

Marti, 08 Martie 2011, ora 23:58
1743 citiri
Romania, o posibila piata energetica pentru Europa de Sud-Est

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca Romania isi propune sa devina o importanta piata energetica pentru Europa de Sud-Est, iar investitiile in acest domeniu sunt o prioritate pentru Guvern, informeaza Mediafax.

 

"Daca privim la nevoile economiei romanesti, putem spune ca loc de investitii este in toate domeniile", a precizat Basescu, indicand insa "independenta energetica" drept unul dintre obiectivele majore ale Romaniei.


"Desi suntem o tara care isi produce in proportie de circa 80% titeiul de care are nevoie si gazul de care are nevoie, suntem inregimentati in politica energetica europeana, care cere cu stringenta diversificarea surselor de aprovizionare cu energie", a adaugat Basescu.

El a mai spus ca Romania are deseori excedent de energie electrica, pe care il exporta.

"Suntem o tara care adesea are excedent de energie electrica si o exporta si suntem o tara care isi propune sa devina o importanta piata energetica pentru Europa de Sud-Est.

De aceea, investitiile in acest domeniu sunt o prioritate pentru Guvernul Romaniei. Fie ca discutam despre proiectul unor hidrocentrale, fie ca discutam de constructia altor doua reactoare nucleare la centrala de la Cernavoda, fie ca discutam de retehnologizarea termocentralelor existente, toate acestea fac parte din pachetul de modernizare a sistemului energetic romanesc si de dobandire a solutiilor ca Romania sa fie un jucator important pe piata energiei in sud-estul Europei", a mai spus Basescu, la Forumul de Cooperare al Golfului.

Potrivit presedintelui, "Romania este unul dintre promotorii solutiilor de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie a Europei".

El a amintit faptul ca Romania a finalizat, de curand, interconectarea cu Ungaria, dar si implicarea in proiectele Nabucco sau AGRI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#piata energetica, #traian basescu, #investitii in energie, #energie , #stiri Traian Basescu